Persbericht

31 augustus 2021

Kelly de Vries nieuwe voorzitter van Stichting de Gouden Tip

Kelly de Vries volgt haar overleden vader Peter R. de Vries op als voorzitter van Stichting de Gouden Tip. Dat maakte de dochter van de misdaadverslaggever en vertrouwenspersoon van de familie van Tanja Groen bekend na afloop van de stille tocht voor de vermiste Tanja.

Stichting de Gouden Tip is het geesteskind van Peter R. de Vries. Peter heeft zijn leven lang op de bres gestaan tegen onrecht. Hij heeft talloze mensen bijgestaan die het slachtoffer zijn van een misdrijf. Peter is steun en toeverlaat geweest voor nabestaanden en is de motor geweest bij de oplossing van een groot aantal cold case zaken.

Zijn bijzondere aandacht had het lot van Tanja Groen. 2021 was door Peter uitgeroepen tot “het jaar van Tanja Groen” en onder voorzitterschap van Peter is een actie gestart om 1.000.000 euro tipgeld te kunnen uitloven via Stichting de Gouden Tip. Enkele weken na de start kwam de verschrikkelijke aanslag en werd onze Peter het slachtoffer van een vreselijk misdrijf.

Het is onmogelijk om Peter te vervangen. Maar het is met ontroering dat het bestuur van de stichting heeft besloten dat Kelly de Vries, de dochter van Peter, haar vader als voorzitter zal opvolgen. Kelly is daartoe des te meer gekwalificeerd omdat zij kan bogen op uitgebreide ervaring en expertise in de non-profit sector.

Kelly: “Mijn vader en ik lijken in heel veel opzichten op elkaar maar we kijken vooral op dezelfde manier naar het leven, waarin wij een samenleving willen die gelijkwaardig en rechtvaardig is. Met zijn visie en ons gemeenschappelijk DNA zal ik, samen met het geweldige team dat mijn vader de afgelopen maanden om zich heen heeft gebouwd, de ouders van Tanja Groen en andere slachtoffers van misdrijven helpen en bijstaan waar wij kunnen.”

De stille tocht is een initiatief van studentenvereniging Circumflex in samenwerking met Stichting de Gouden Tip.

Het bestuur van Stichting de Gouden Tip

Postadres

Stichting De Gouden Tip
De Lairessestraat 131
1075HJ AMSTERDAM
KvK: 82891575
RSIN: 862643235
Tel: 020-4700177

Tip?

Hebt u een tip? Gebruik dan bij voorkeur het tipformulier. Of tip@stichtingdegoudentip.nl

Bankgegevens

Rabobank
IBAN: NL12RABO0368874834
BIC: RABONL2U
 

 

Sponsor

 

Pin It on Pinterest

Share This