France    Germany

Persbericht

21 februari 2022

Stichting de Gouden Tip vraagt aandacht voor vermissing Tanja Groen in België en Duitsland

Met nog vier maanden te gaan voordat het jaar van Tanja Groen op 23 juni 2022 verloopt, vraagt Stichting de Gouden Tip nu ook aandacht voor de vermissing en de beloning van 1 miljoen euro in België en Duitsland.

Ondanks de vele tips die de afgelopen maanden zijn binnengekomen, is Tanja Groen nog steeds niet gevonden. Het coldcaseteam Limburg draait overuren om de binnengekomen tips te onderzoeken, maar tegelijkertijd moet er aan de boom geschud blijven worden. De tijd dringt tenslotte. Daarom is er in gezamenlijk overleg met het coldcaseteam besloten om ook over de grens bij Maastricht een oproep te doen aan eenieder die meer weet over de verdwijning van Tanja Groen.

In Duitsland besteedt de grootste nieuwswebsite Der Spiegel op woensdag 23 februari aandacht aan Tanja Groen naar aanleiding van de lancering van de Duitse en Franse vertaling van de websites www.stichtingdegoudentip.nl en www.tanjagroen.nl.

Faroek Özgünes, dé misdaadjournalist van België, neemt het Belgische publiek in een speciale veertig minuten durende uitzending van Faroek: de tip van één miljoen mee in de raadselachtige verdwijning van de jonge studente. Hij spreekt daarnaast ook politie uit Nederland en België, praat met voorzitter van de stichting Kelly de Vries over het tipgeld van 1 miljoen euro en hij heeft een bijzonder gesprek met de ouders van Tanja.

Özgünes en De Vries spreken daarnaast ook bij andere media, waaronder Het Laatste Nieuws en HLN.be – de grootste krant en nieuwswebsite van België -, over de verdwijning van Tanja Groen in de hoop dat die ene Belgische kijker, met de gouden tip met 1 miljoen euro in het vooruitzicht, eindelijk gaat spreken.

De uitzending Faroek: de tip van één miljoen wordt uitgezonden op donderdag 24 februari om 21.40 uur op VTM en VTMGO.be.

Het bestuur van Stichting de Gouden Tip

Postadres

Stichting De Gouden Tip
p/a Burg. Stramanweg 108-L
1101 AA Amsterdam
KvK: 82891575
RSIN: 862643235
Tel: 020 4122251

Tip?

Hebt u een tip? Gebruik dan bij voorkeur het tipformulier. Of tip@stichtingdegoudentip.nl

Bankgegevens

Rabobank
IBAN: NL12RABO0368874834
BIC: RABONL2U
 

 

Sponsor

 

Pin It on Pinterest

Share This